Om oss

Vi arbetar i alla slag av tunnplåt – lackerad plåt, förzinkad plåt, koppar, mässing, rostfritt, aluminium och jobbar med alla förekommande plåtslageriarbeten. Vi behärskar de gamla hantverksteknikerna lika väl som de senaste plåtbearbetningsmaskinerna.

Hög kvalitet har varit vårt signum ända sedan Axel Schönborg startade företaget 1922. Som ett resultat av vår kunskap, erfarenhet och yrkesstolthet får vi gång på gång förnyat förtroende av våra beställare. Allt fler uppdragsgivare uppskattar och förstår vikten av ett noggrant genomfört plåtarbete. De vet att hög kvalitet på det arbete som ska hålla en byggnad tät under många år lönar sig. Detta är företagets långvariga kundrelationer ett tydligt bevis på!

Sedan 2007 är Mikael Larsson ansvarig för vår verksamhet. Mikael har en lång och gedigen erfarenhet av praktiskt plåtarbete och ser alltid till att våra kunder erbjuds den lösning som ger den bästa totalekonomin. Självklart ihop med ett såväl högkvalitativt arbete som material!

Med Skaraborg som dominerande verksamhetsområde åtar vi oss såväl små som stora uppdrag. Allt från fönsterbleck på privata villor till tak och fasader på stora industribyggnader. Vi tar oss an både nyproduktion och renovering. I huvudsak jobbar vi som underentreprenör åt byggherrar och byggföretag. Idag är Asplunds Bygg, Skanska, NCC, Rapp Fastigheter, Skeppsviken, PEAB, ByggDialog och HSB några av våra större uppdragsgivare.

Vår personal

Vi är stolta över år fantastiska personal och den starka sammanhållningen vi har på Schönborg Plåt. Med 10 skickliga medarbetare i produktionen och 4 kunniga personer i företagsledningen, arbetar vi tillsammans med hög kvalitet till våra nöjda kunder. Vårt långvariga förtroende från beställare är det bästa beviset på vår kompetens.

Företagsledning

I ledningen för Schönborg Plåt sitter, från vänster;

Mikael Larsson – Företagsledare
Daniel Karlsson – Arbetsledare
Kerstin Schönborg – Ägare
Kristian Schönborg – Ekonomiansvarig

Familjen Schönborg

Ingegerd Schönborg, Kajsa Schönborg, Anders Schönborg och Kerstin Schönborg.

Idag drivs familjeföretaget Schönborg Plåt av den fjärde generationen genom Kerstin (längst till höger) och Kristian Schönborg. Företaget ingår tillsammans med Schönborg Vind och Schönborg Kraft i Schönborg Hus-koncernen.

Miljöpolicy

”Schönborg Plåt ska arbeta kontinuerligt för att minska klimatavtrycket och aktivt investera i verksamheten för att bidra till den gröna omställningen i samhället”
Idag producerar vi all el som förbrukas i produktionen med hjälp koncernens egna vindkraftverk. Fordonsparken består till 75 % av elfordon som laddas med förnybar el. Våra moderna och välisolerade lokaler med Energiklass B värms med fjärrvärme.  Ventilationsanläggningen i produktionslokalerna har återvinning av uppvärmd luft för att minimera klimatpåverkan.